DELA

Replik till Ingrid Zetterman

Under rubriken ”Barnen ska stå i centrum” publicerade ledamot Ingrid Zetterman (Lib) traditionsenligt sitt anförande i lagtinget som en insändare i lokaltidningarna.

Debatten i lagtingen handlade om höjning av . Zetterman argumenterar för regeringens förslag om att höja ensamförsörjartillägget med 10 euro per månad. Från 50 euro till 60 euro. Oppositionens förslag var en höjning om 50 euro till 100 euro.

Senare röstade jag, tillsammans med resten av oppositionen för en höjning av tillägget med 50 euro, medan Zetterman röstade emot detta förslag. Resultatet blev att regeringens förslag om en höjning med 10 euro vann.

Zetterman avslutar sin insändare/anförande med ”Med de orden konstaterar jag att en förhöjning av ensamförsörjartillägget är välkommet men att vi inte kan tro att allt löses med det, oavsett hur högt vi höjer det”.

Det skulle vara intressant om Zetterman kunde vidareutveckla sina tankar om hur just en höjning med 10 euro per månad är det bästa och att inte en höjning med 50 euro kunde vara aningen bättre för ensamförsörjarna. Det skulle utgöra 480 euro mer per år.

Dessa tankar skulle vara speciellt intressanta då den oberoende Arvodeskommissionen samma vecka informerade om sitt beslut att höja lagtingsarvodet med cirka 13 000 euro per år. En summa som kan komma Zetterman till godo från nästa mandatperiod under förutsättning att hon får väljarnas förnyade förtroende.

Stephan Toivonen (ÅLD)