Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Pub Bastun lever

Med anledning av tisdagens valdebatt vill jag som ordförande i Träffpunkt Ungdom r.f. klargöra ett par saker.

Under debatten beskrevs enligt uppgift Pub Bastun, som drivs av Träffpunkt Ungdom, som att lokalen skulle stå tom, och att den därför borde övertas av Högskolan på Ålands studentförening. Vi i Träffpunkt Ungdom är förstås öppna för samarbeten med alla, men att påstå att lokalen skulle stå tom eller inte utnyttjas är helt enkelt falskt och inget annat.

I slutet av oktober kommer två av Sveriges mest spännande indieakter, Llojd och Johannes Räihä, på besök. Senare i december besöker den smått legendariske poeten och musikern Mattias Alkberg puben. I somras anordnade vi vår fjärde Down By The Sauna-festival på raken. Båda dagarna var slutsålda, och båda dagarna fick vi neka folk i dörren för att lokalen var full. De senaste åren har vi ordnat Pridefester, valvakor, spelkvällar, rockspelningar och mycket mer. Träffpunkt Ungdom bedriver Ålands kanske mest unika kulturverksamhet, och även om den inte alltid får all uppmärksamhet den förtjänar är lokalen lika levande som någonsin.

Detta är inte första gången Träffpunkt Ungdoms arbete och viktighet ifrågasatts, och kommer förmodligen inte bli den sista, särskilt i valtider. Vi är förstås hyresgäster i lokalen Pub Bastun och inget annat. Men att de politiker som hoppas kunna jobba med kulturfrågor i lagting och kommunfullmäktige under de nästa fyra åren inte har koll på en av Ålands unikaste och viktigaste lokaler är inte rätt. Ta gärna kontakt så kan vi berätta mer om verksamheten, så att fakta också kan få ta plats i debatten.

IVAR JANSSON

Ordförande för Träffpunkt Ungdom r.f.