DELA

Protestera mot Mise

Oj, så många intressanta mess det inkom den 4 maj.

1. Det är knappast många hyresgäster som är för Mise: Du har alldeles rätt! Du har också alldeles rätt i att sopavgiften ingår/bör ingå i hyran, ty det är inte lägenheten som har avfallet, såsom Mise tror! Det är dock problematiskt, att ingen kommer att ta sitt sopansvar, så länge vi producerar avfall.
För mig står det uppenbarligen helt klart att folket har blivit så överkörda och så illa behandlade av det maktmissbruk Mise och Renhållningen utövar, att bromsarna ligger på med full effekt!!
Ditt misstroende och missnöje med systemet är nog befogat.

2. Ekorosk är inte sortering: Ekorosks idé är nog mycket bra, återvinningsmaterialet sätts i så kallade ekopunkter, sen återstår blott brännbara- och komposterbara fraktioner. Allt som inte passar in här förs till återvinningsstationen. Mycket rationellt enkelt och förmånligt!!
För 2 personers hushåll med 140 liters kärl, tömning varannan vecka, betyder årskostnad max 150 €.

Observera! Hos oss styrs samhället av Mise och Renhållningen för att skaffa sig så mycket pengar som möjligt. Man tvingar 8-facks system på folket, enbart för att hålla sig med så mycket körande som möjligt, 8-facks kärl är enbart till för att ingen annan är Renhållningen skall kunna tömma dom!
Alltså skaffa sig ett monopol med ensamrätt och själv kunna bestämma prislappen! Tror ni att tetrorna tvättas ur och förs till mejerit för återanvändning? Garanterat är det elden som gäller! Allt det övriga brännbara ni sorterar ut, går också samma väg.

Plaster kommer i framtiden att erhålla ett annat värde, men är än så länge blott en skrivbordsprodukt och det är blott elden som gäller. Och vart har vi nu kommit? Jo … . allt energimaterial bränns upp både med Renhållningen och Ekorosk. Skillnaden är bara att det hos Renhållningen kostar er ca. 950 €/år och hos Ekorosk max. 150 €/år.

3. Folk slänger skor i komposten: Det är mycket underhållande att läsa era mess, men jag tar allt på fullaste allvar ändå. Jag tror nog att de problem du omnämner, har sin grund i att samhället inte bryr sig, utan låter rövarna Mise och Renhållningen husera på som de vill och folket har ingenting att säga till om.
Om folket har besvärat sig, så kommer de ingen stans, lika så om de ringer till Mise och skiter de i att betala, så kommer utmätningsmannen och piskar ut pengarna. Ja …  vad kan man göra, jag förstår dig till 100%, i vårt lilla samhälle råder ingen demokrati, här gäller det att klösa åt sig!

Och resultatet blir därför exakt såsom du beskriver det, samhället och politikerna är bara så tröga att prestigen i deras beslut väger mera än värdet av beslutet. De har dock inget hum om att det kan ta en hel generationslängd att rätta till korkade beslut om det vill sig illa.
Ulf Nyberg