DELA

Politiker, vad gör ni åt polisernas agerande?

Jag är arbetslös och varit det i tjugo år, men haft tillfälliga jobb. Jag har suttit i fängelset i två veckor i maj och är också bostadslös. Socialen borde ordna bostad åt de som kommer ut ur fängelset.

Förra söndagen var jag på toaletten på sjukhuset och satt för länge där. Jag vet att jag satt för länge, men ingen kom och jag satt och läste. Polisen knackade på och jag sade att jag måste få sitta i fred. De knackade på först, men öppnade sedan dörren.

Då grep de mig och jag vet inte varför de gjorde det. Jag blev arg på dem. De sprutade mig med pepparspray och tog med mig till polisstation och jag fick sova där. Jag var nykter. I måndags natt var jag till Adlon, det regnade så jäkligt. Han i receptionen sa att jag inte fick vara där, så jag gick bakom Adlon och rökte.

Då kom polisen dit och hämtade mig. De gav ingen förklaring. När man blir inlåst i fyllecellen, så går det inte ens att meddela polisen. De har bara en kamera i taket. I Finland kommer de och kollar till cellen, i Sverige ringer man, men på Åland funkar det inte alls.

Vems ansvar är det? Politikerna?

THOMAS DANIELSSON

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Nya Åland har kontaktat polisen som avböjer från att bemöta insändaren.

RED