DELA

Politiker, makthavare, tjänstemän

Vad tänker ni på? Inte är det oss pensionärer, sjuka, handikappade. Inte är det arbetare heller. De ska arbeta, inte ha åsikter. Ja, det är många som inte har mer i årslön än vad era handplockade får i månaden. Tänk efter. Ni talar om ett jämnställt samhälle, en demokrati. Det raserar ni nu.

1 , pensionen ska indexhöjas med 1,45 procent. Men med det blir klyftorna bara större, hade de varit en fast summa lika för alla. Nu betyder det att den som redan har ska få mera. De andra måste klara sig på lite. Men finns det inte arbetare, så finns det inte heller direktörer.

Det är vi som varit med och byggt upp samhället. Men nu raserar ni det. För ni ska inte tro att andra är nöjda med hälften.

Ni säger ”vi måste spara”. På vem sparar ni? Jo, arbetarna, de ska arbeta (vi kanske kan dra in en tjänst där) och blir utbrända. Vad gör ni sen?

Ni kan inte ens tro att andra ska vara nöjda med smulor mot direktörns stora kaka. Personen måste ju ha duktiga medarbetare för att de ska löpa, då vill även de ha höjd lön. Hur ni än vänder er är rumpan bak. Ni binder ris till egen rygg. (Eller väntar ni på att få stora kakan?)

PENSIONÄR