DELA

Plastfri september

Ålands Natur & Miljö uppmärksammar Plastfri september.

Fortsätter människan att använda och sprida plast i samma takt som nu kommer havet att bestå av mer plast än fisk år 2050. Dagens platsanvändning är på många sätt skadligt både för miljö och människa.

För att bryta den negativa trenden, utmana dig själv och dina vänner att minska på plasten under september månad! Det uppmanar Ålands Natur & Miljö.

Plasthotet har på senare tid påkallat stor uppmärksamhet. I olika typer av plast kan det finnas allt från hormonstörande ftalater till bisfenol A som sammankopplas med cancer.

Plasten inkräktar på vår vardag genom vaxduken du lutar dig mot på fikan, stekspaden du använder i köket eller leksaken ditt barn tuggar på. I Finland använder vi också uppskattningsvis 450 miljoner plastkassar i året.

Som lokal initiativtagare vill Ålands Natur & Miljö delta i plastfri september på det sätt som passar dig. Ta små eller stora steg mot ett liv där du använder mindre plast. Genom personliga val kan vi påverka en renare och hälsosammare framtid. Tillsammans kan vi minimera onödig användning av plast med start i september 2017.

Använd #plastfriseptember eller gör inlägg direkt i Facebook-evenemanget för att dela med dig av bilder och idéer eller för att ställa frågor och diskutera en minskad plastanvändning.

Inspiration till initiativet har kommit från den finska stödgruppen Muoviton Syyskuu.

Ålands Natur & Miljö