DELA

Övernäs högstadium blev bra

I fredagens tidning står det att Övernäs högstadium blev lite dyrare än beräknat, och det stämmer om man ser enbart på pengarna.

Men man ska komma ihåg att även om skolan till sist blev att kosta 1500 euro per kvadratmeter så är det ett lågt pris egentligen. Det är en hög summa visst, men vanligtvis brukar kostnaden för skolor ligga på 2500 euro per kvadratmeter, vilket vi genom god planering undvek. Kan man lägga till att byggnaden är så gott som ett passivt hus vilket kommer spara pengar i längden, det har redan börjat visa sig i sjunkande uppvärmningskostnader .

Skolan har även pedagogiska saker som en solpanel där eleverna kan se hur mycket el den producerar och vad det går till i realtid, det finns modern konst av åländska konstnärer och byggnadskommittén såg även till att det svårplanerade hörnet vid lyceet gjordes om till ett trevligt utomhusområde med terasser som kan användas både på rasterna och som en utomhussal när det blir bättre väder i vår.

Så åtminstone jag är nöjd med arbetet vi gjort med byggnaden.

Nu är det upp till eleverna, lärarna och övrig personal att göra huset till sitt eget genom att använda det som en läroinrättning.

Det är en bra skola och vi ska vara stolta över den.

Igge Holmberg,

medlem i byggkommittén.