DELA

Orre och Nyan är vilse

Nu , när vi ålänningar äntligen kan återhämta oss från den värsta stormen i mannaminne, då vaknar Nya Åland och Orre. När det inte finns fler nyheter, så måste Orre anklaga Ålands Radio/TV. Det är lågt. Mycket lågt!

Nyan är upphetsade, men hittar inget nytt att skriva om. Så då hittar Orre en ny vinkel. Jag tänker att Nyan ska göra sitt jobb. Sluta klaga på andra. Kom med någonting nytt, positivt. Kan ni det?

MATS GRANESÄTER

DEBATTÖR

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Hur de för samhället viktiga nödmeddelandena har fungerat är av allmänintresse och bör givetvis belysas på nyhetsplats i tidningen. Det ingår i tidningens uppdrag.

Nya Åland har hittills publicerat 64 sidor om stormen. Under det första dygnet, den 2 januari, lade vi ut 20 artiklar på hemsida nyan.ax som lästes över 100 000 gånger.

Artikeln som Granesäter hänvisar till är med andra ord en av många. Vill du läsa ”positivt” om stormen är det bara att bläddra i den senaste veckans tidningar. Där finns bland annat reportage om alla de som arbetat hårt med att laga elledningar, de som röjer i skogen, om frivilliga brandkårerna, om alla som ställer upp för varandra och om eldsjälar av alla de slag.

Men där finns förstås också artiklar om människor som drabbats av stormen och om samhällsfunktioner som behöver granskas i stormens spår.

NYA ÅLAND

REDAKTIONEN