DELA

Nerdragningar i marmorborgen skulle inte skada

Skatter är grunden för ett civiliserat samhälle skriver Igge Holmberg och där har han rätt. Men sedan spårar det ur kammen växer i självgodhet. För att ett samhälle skall fungera så måste skatterna till samhället komma från det privata näringslivet inte bara från den offentliga sektorns anställda.

Igge kan tacka företagare och deras anställda för att för sin feta landskapslön. Det låter på Igge som att det är han och sossarna som står för välfärden. Men de sossar som är uppställda till val i år får 30 av 54 sin lön av skattepengar.

De gör säkert ett mycket bra jobb de som är anställda inom den offentliga sektorn. Jag tänker på sjukvård, barnnomsorg, äldreomsorg och så vidare. Men lite nerdragningar i marmorborgen skulle inte skada.

Och sedan tycker jag att de som anser att Mariehamn skall ta emot fler flyktingar skall själva få stå för kostnaderna. Det är ingen majoritet av folket när en liten klick högst upp sitter och påför folket en massa extra kostnader. Det drabbar inte de välbärgade utan som vanligt de svagaste i samhället.

Jack Sjölund