DELA

Lovar arbeta för tryggare skolväg

Till Väljare NÅ den 29.09 2015.

Du väckte den sovande björnen vill jag lova.

Lite historik: När gång/cykel banan byggdes i Storby så ville jag och Eckerö Socialdemokrater ha en gång/cykel tunnel under vägen i Storby centrum. Jag drev frågan men jag var för sent ute för allt var redan bestämt trots att bygget inte påbörjats.

Jag möttes av ett kompakt nej från alla berörda parter utom markägarna. Kommun styrelse och Fullmäktige, trafikavdelningens föredragande tjänsteman och den dåvarande Centerpartistiske trafikministern. Alla såg omöjligheten och nekade förslaget med usla motiveringar, Storbyborna skenar iallafall som yra höns över vägen, sätter upp en skylt till infarten till byn som ger en känsla av att man är i tättbebyggt område, avsaknad av pengar etc etc.

Mina motiveringar var att korna i Hammarland har fått två tunnlar, golfspelarna i Kyrkoby har fått en tunnel men inte skolbarnen i Storby, det var ett kompakt nej.

I dag är situationen en annan för alla förutom barnen. En annan markägare, ett annat Fullmäktige och en annan Landskapsregering och efter kommande val om Eckerö Socialdemokrater åter igen inte blir tystade utan väljarna visar vägen, så lovar jag att åter igen arbeta för att det skall göras en tryggare skolväg för våra barn. Centern har inte prioriterat Eckerö barnen varken i Fullmäktige eller i Landskapsregeringen men det gör Sossarna. Kom med så arbetar vi tillsammans.

Britt-Marie Sjöström Kärki