DELA

Ledsamt slöseri

Ja då var det stora penningslöseriet i full gång. Man kunde tro att partierna har egna sedeltryckerier.

Kandidaterna till valet låter sig luras av mediernas lockrop att de måste synas och höras för att ha en chans att bli invalda. Skyltar runt vägarna, fina vackra bilder i tidningarna samt utskick i postlådorna. Ursäkta, är det ingen av er som begriper att bara en lite del av er 250 som kan bli invalda, alltså 30 st. Chansen att bli invald i lagtinget är väldigt liten,men i kommunvalet är chansen lite större beroende på släkt och vänner.

Kan de inte räcka med er partitidning som ni brukar komma ut med där finns hela ert partiprogram med samtliga kandidater till lagtinget men skulle även kunna finnas för kommunvalet också för det skulle räcka. Största delen av Ålands befolkning vet redan när kandidatlistorna kommer ut vilket parti och kandidat de skall rösta på.

Ingen av partierna ville samarbeta kring valet med att minska annonser m.m. inför detta val,ändå fick alla ett förslag av mig att utgå ifrån redan 2 febr. med påminnelse i slutet av juni.För 2 veckor sedan skrev jag i en insändare att valet skulle kosta c:a 500.000€ och de fick jag bekräftat av radio Ålands inslag en vecka senare där Ulf W. frågade partiordföranden om deras valbudgetar. Penningslöseri!

Nu hör man i debatter att det skall samarbetas, och det måste ni göra även efter valet,och då kommer många av era beslut att präglas av sparsamhet.Vad gör ni nu i valet med era pengar (även våra skattepengar), jo ni sprider ut dem till mediabolagen i vild glädje och de skrattar och tar emot.

Snälla partier och kandidater, ni kör med dubbla budskap,jag och många andra väljare vill inte ha det här penningslöseriet. Ni blir inte bättre med alla fina bilder på er, och vi blir bara tröttare på er.

Håll upp sista veckan inför valet med att annonsera,men det vågar ni inte,så kunde man få läsa något annat i tidningarna än politiska insändare och bilder på glada kandidater.

Jag är inte emot val, men de här är bara ledsamt slöseri!

Sven-Åke ”Sågen” Gustavsson