DELA

Lär dig jobbet, Toivonen

Toivonen undrar varför tidningen ser det som viktig uppgift att granska en oppositionspolitiker. Det är för att de granskar alla politiker, vissa lite mer än andra, det vet jag mycket väl.

Men det är deras uppgift.

När en politiker inte gör sitt jobb, i ditt fall utskottsarbetet, så är det deras jobb att påpeka det.

Du drar upp regeringen hela tiden och att ministrarna inte var i plenum när du ville ställa frågor… men regeringen har inte en skyldighet att vara där för att svara på dina frågor. Den har många andra skyldigheter och prioriteringar.

De frågor du har ska du ställa i utskottet och sedan redovisa svaren i plenum.

Att kalla in ersättare för en hel period för att kunna sitta i Portugal och undvika att betala skatt i Finland är inte ett fullgott skäl till att inte göra det jobb i utskottet som du är invald för.

Jag kan inte låta bli att undra vad alla som trodde det skulle bli ändring ”vid köttgrytorna” tänker nu? Tror du faktiskt dina väljare trodde du skulle sitta kvar i Portugal och inte arbeta för det du sade att du skulle göra?

Kanske de trodde du menade det du sade i valrörelsen.

Visst , det är fortfarande vi som är för öppenhet som hatas och hånas i kommentarsfälten av de anonyma skrivbordskrigarna. Men som undersökning efter undersökning har visat, er grupp är en högljudd grupp, men den är mycket mindre än man tror.

På ÅT:s sida består den av 5-6 personer, kanske färre om någon dubblar upp på pseudonymer. Inte en ovanlig händelse i den miljön har jag förstått.

Men Stephan, sluta anklaga andra innan du vet arbetsbeskrivningen på ditt eget jobb och skyldigheterna du själv har.

Gör dig själv, och Mariehamn, en tjänst. Skaffa en lägenhet, var här under plenitiden och börja göra det jobb du är vald att göra.

Igge Holmberg (S)