DELA

Kom över, Berit

Hej Berit. Jag vet inte riktigt vad du vill ha svar på, men eftersom du frågar hur vi tänkte så svarar jag ”Vi tänker som alltid på att göra vårt bästa.” Alla dessa saker du räknar upp är något som alla samhällen dras med, Åland har dem dock i små doser eftersom vi är en liten plats. Och när det sker stora saker som rån så är resultatet oftast ett snabbt uppklarnande.

Åke Mattsson är en som kämpat mot knarket länge, men han har inte gjort det ensam, Göte Winé har också hållit på i många år. Mitt strå till stacken drog jag genom att driva en ungdomsklubb som var välbesökt i över 15 år. Förutom det jobb som många av oss gjort innan vi blev politiker.

Däremot tvivlar jag på att allmänheten inte kan gå ut på kvällarna utan livvakter. Vi har ett livligt kvällsliv på stadens och landsbygdens restauranger, speciellt nu under sommarmånaderna. De kvällar som är extra besökta, som fotbollsmatcher och Rockoff, så finns det extra poliser på stan, och väldigt få bråk behöver avstyras. (Speciellt om man jämför med 1990-2000-talen.)

Allt som allt så har vi det rätt bra på vår lilla ö. Och vi välkomnar alla som vill komma hit. Så ta familjen med dig och kom över så ofta du vill.

Jag kan garantera dig att du inte kommer att behöva betala extra för att ha livvakter med dig.

Varma sommarhälsningar

Igge Holmberg (S)