DELA

Kan någon förklara Åsub-undersökning?

Läste i onsdagens tidning att enkäten angående sammanslagningen där 69% av Ålands befolkning är för en sammanslagning!

Mycket märkligt kan jag tycka med tanke på att enkäten skickats ut till mindre än 10% av befolkningen och endast ca 5% har svarat!

Så min fråga är hur det kan bli 69% av hela Ålands befolkning!

Skulle någon kunna vara vänlig och förklara detta för en enkel bondpojke!

Det kan ju ifs vara så att jag helt enkelt är blåst eller väldigt dålig på matte alternativt att det är LR som lider av dom egenskaperna!

Ett annat alternativ är att LR tror att ålänningarna är dumma i huvudet och inte kan räkna!

Antagligen är väl majoriteten anhängare som är för en sammanslagning Mariehamnare med tanke på deras sinne för ekonomi inte är den bästa och på det viset få in mera kapital till deras vansinnes dåd!

Tänker då bland annat på Kärnkraftverket söder om Arken, Mariebad och den senaste oekonomiska bomben att lägga fruktansvärda pengar på Pommern som med största säkerhet skulle gå att göra till en mycket rimligare peng!

Jag kan bara säga att jag betackar mig för maktgalna sossar och inte får liberalerna så mycket bättre betyg heller!

Peter

Åsub bemöter kritiken:

Undersökningen som har refererats i media är en enkätstudie som har riktats till ett slumpmässigt urval invånare bosatta på Åland. Urvalet uppgick till 2 653 personer, vilket motsvarar 12 procent av rampopulationen.

1 476 personer besvarade enkäten inom utsatt tid, vilket motsvarar cirka 56 procent. Enkätformuläret omfattade två sidor med frågor. På den generella frågan ”Det skulle vara en fördel om antalet kommuner på Åland var färre än idag” svarade 69 procent av de var av samma åsikt. Felmarginalen på frågan är +- 2,3 procentenheter med 95-procents konfidensintervall.

Det betyder att med 95-procents sannolikhet ligger det riktiga värdet mellan 66,6 och 71,3 procent. Metodbeskrivning framgår av rapporten ”Den framtida kommunindelningen på Åland – en enkätstudie” som finns att läsa på www.asub.ax.”

Katarina Fellman

Direktör för Åsub