Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Jag vill reformera landskapsfogdeämbetet

Om vi nu säger att jag kommer in i lagtinget kommer jag att ta i det här med landskapsfogde ämbetet och hur folk behandlas där. Fogdar säger att dom följer lag men dom måste ju själva se att något är galet då fler och fler går på knä under skuldbördor. Då måste ju sökas felet för att kunna hjälpa folk istället för att stjälpa och lägga sten på bördan.

Man måste lyssna på den som är i knipa utan att stänga in den i ett bås som är låst och har skottsäkert glas. Man är ingen brottsling för att man har ekonomin i oskick. Är man däremot alkoholist eller knarkare skickas man på samhällets bekostnad på avvänjning en månad igången för stora pengar. Detta kan man få flera gånger vilket också är bra . Om man kommer ur sitt missbruk vilket ett flertal gör är att stämma i bäcken och inte i ån. Missbruk av pengar och lån straffas däremot hårt. Då kunde samhället också ge liknande summor för att betala skulder med kanske flera gånger vid behov. Som det nu är behövs vekligen lagändringar snarast samt också i FPA:s åldersmobbning. Där har sossarna försämrat för folket på ett mycket fult sätt.

Det ska bli ett nöje att handgripligen utreda varför statliga myndigheter behandlar folk så illa då de istället kan göra sitt bästa för att folk ska få ett bättre liv.

KURRE I JURMO

Lagtingskandidat för Åländsk Demokrati