DELA

Jag har slutat hoppas på ÅMHM

Tisdag 29 argumenterade Hasse Holmström mot att jag tidigare på insändarplats skrivit att jag inte heller vill ge min röst åt en lagtingskandidat som går till val med löfte om tunnelbygge till Föglö. Dessutom ansåg HH att jag borde sluta hålla fast vid gamla symbolfrågor!

Till skillnad från HH tror jag inte att genomfartstaxor i tunneln kommer att kunna påverka LR så att vi får miljövänligare fordon! Mycket klokare och säkrare väg måste det ju vara att avstå från inte livsviktiga enormt dyra infrastrukturprojekt för att få ned koldioxidutsläppen. Miljöförbättringar kostar, stormar kostar, torkan kostar LR, ingen vet hur mycket i framtiden.

Senast igår kunde man i nyheterna höra om hur otroligt smutsig luft det var i Bangkok. Där tillskrev man inte bara biltrafiken utan den stora pågående byggnationen stor skuld för föroreningarna.

Hur mycket kommer ett tunnelbygge att förorena luften och vattnet? Jag är ledsen men jag har för länge sedan slutat ställa mitt hopp till ÅMHM.

I Sverige satte Naturvårdsverket upp 16 miljömål 1999. Av dessa har t.v. endast ett uppnåtts, nämligen ” ett skyddande ozonskikt”! Det visar hur lätt det är att sätta upp miljömål men hur svårt t är att förverkliga dem.

Så jag fortsätter gå på i ullstrumporna för att åtminstone försöka sätta litet mera fart även på det politiska miljöarbetet!

ISABEL KVARNFORS