DELA

Ingen heder kvar

Så här kan vi inte ha det! Fler och fler mänskor lockas in i ett fördärvligt spelberoende. Med skuldsättning, bedrägerier och elände som följd. I ett system som en gång i tiden tämligen oskyldigt började med spel som pajazzo, flipper och enstaka enarmade banditer.

I dag handlar det om spel på nätet, med höga insatser. Och automater i snart sagt varenda vrå i det offentliga rummet. Nu är riskerna att råka riktigt illa ut enorma. Om man inte passar sig. Och det klarar inte alla av att göra. Problemet går inte att kvitta med ett cyniskt påstående om att alla har ett eget ansvar.

Och det man får in på verksamheten går till en allt för stor del till oförsvarligt höga löner. Hur man har samvete att betala så för arbetsinsatser som görs på många andra arbetsplatser till betydligt lägre ersättning kan man förundra sig över. Av spelmissbrukandes bortspelade pengar! Landskapet har samtidigt vid fördelningen av resten gjort en verkligt extensiv tolkning av ”allmännyttiga ändamål”, när man täcker hål i budgeten med Paf-medel.

Finns det ingen hederlighet, inget samvete och ingen moral kvar längre. När det handlar om ”pängar”? Nej, nu är det dags att följa Holland i spåren och förbjuda Pafs spelutbud på internet!

Jack Pått