DELA

Viktigt att stärka Åland i Finland

Under de senaste åtta åren har Ålands ställning i Finlands riksdag försvagats. Detta faktum beror på olika orsaker, till exempel det allmänpolitiska och ekonomiska läget i republiken Finland. Mot den bakgrunden är det nu viktigare än någonsin att stärka det åländska inflytandet i hela Finland. Det gäller att med entusiasm, kunskap, vilja och ett brett kontaktnät föra fram de åländska frågorna i Finland, i Norden och i Europa.

Vid sidan av de dagliga utmaningarna har Åland också att kämpa för revisionen av vår åländska självstyrelselag. En bra grund är lagd men det återstår mycket jobb med att övertyga de övriga 199 riksdagsledamöterna innan allt är klart. Det jobbet kräver insikt, fingertoppskänsla samt mycket fotarbete och övertalningsförmåga.

Mats Löfström fyller alla dessa krav och många fler. Han är Eckerösonen som med styrkan i den röda åländska graniten tagit sig via Helsingfors till Bryssel där han i dag arbetar. Få ålänningar har i dag det kontaktnät som Mats Löfström skapat sedan han gick ut från Ålands lyceum och inledde sin yrkesbana.

Mats Löfström kommer med nya tag för att göra Åland starkare i Finland. Åländsk Center stödjer hans visioner och arbete för ett ljusare Åland.

Tobben Eliasson

Anders Englund

Harry Jansson

Runar Karlsson

Britt Lundberg

Roger Nordlund

Jörgen Pettersson

Roger Slotte

Veronica Thörnroos