DELA

Ingen sand på Getavägen

Vad är det med Stig Jansson, tror han att folk inte har ögon i huvudet? Om han tror att hans ”gubbar” har varit ute och sandat Getavägen så har han blivit rejält upplurad. En, säger och skriver en (1) gång har Getavägen sandats i vinter och då snöade det dagen efter.
Jag kör den vägen 4 gånger om dagen 6 dagar i veckan och busschaufförerna kör ännu mera. Vi VET hur det är. Hur ofta kör Stig Jansson? (Jag minns inte att det sandades en enda gång förra vintern, men då körde jag inte lika ofta så jag kan ha missat någon gång.

När vi ändå är ute på Getavägen så undrar jag om det har blivit omodernt med vita streck på vägarna. När det är mörkt och dimmigt får man försöka köra efter plogpinnarna i 20-30 km i timmen för att hitta hem.
Ett litet exempel. En gång i höstas var jag på väg hem i ca 50 km i timmen. En bil låg bakom mej. Plötsligt slog dom på blåljusen och jag fick blåsa. Jag hade varit över mitt linjen flera gånger sa dom. Jag såg ingen mittlinje (och ännu mindre några sidolinjer). Jag hade fullt sjå att hålla mig på vägen ( jag blåste 0,00) Poliserna såg antagligen litet bättre som låg bakom mej.
Så håll igen litet med rondell-, och guppbyggandet och skicka ut några ”gubbar” med några pytsar vit färg om ni, som ni säger, vill värna om trafiksäkerheten.
Chrisse Rothberg, Geta