DELA

Inga ursäkter att vänta

Jag såg en ledare i Nyan med rubriken ”Överlever ÅLD nästa val?”. Jag kom ihåg cirkusen som Stephan Toivonen skapade om intagning av syriska flyktingar före förra valet. Då skrev han mycket om våldtäktsvågen som skulle följa deras ankomst. Han använde hela sin hjärnkraft till att räkna hur våldtäkterna kommer att öka per varje intagen syrisk flykting. Han kallade sina sjuka mardrömmar (eller kanske dagdrömmar) vetenskapligt och hämtade sina konstiga referenser och data från hemsidor med fascistiska tendenser. Nu, tack och lov är syriska flyktingar här. Det blev ingen våldtäktsvåg och Toivonen har inte ett milligram integritet för att be om ursäkt.

Irakier och syrier har ISIS, iranier har Hizbollah. Kommer ni ihåg hur ISIS behandlade det yazidiska folket? Bahaifolket var måltavlan för samma beteende av mobben som härskar i Iran och nu kallas delvis ”reformister”. Låter man ISIS regera och sälja norra Iraks olja i 30 år skall en del av de förvandlas till reformister också, lovar jag. Vi är samma typ människor där i olika länder i mellan östern och jag tog Toivonens förolämpningar mycket personligt. Och han förstås har inte ett milligram integritet för att be om ursäkt.

Han menade inte mig, men jag är inte helt säkert att han förstår vad innebär det som han säger. Annars hade han kanske redan tänkt att be syriska nyålänningar om ursäkt, åtminstone.

Nyligen läste jag att han har börjat tala om klimatförändring. Kul! Hittills var han tragisk och pinsamt för lilla Åland, nu börjar han låta komisk. Jag vill gärna se honom tala om klimatförändring, kvantmekanik, rymdteknik, mikrobiologi och alla tänkbara akademiska komplicerade ämnen han helt klart har absolut noll kunskap och bara låter jättejättekomiskt.

Kanske det bästa sättet att bli av med en rasistgrupp i lagtinget är att låta de förvandlas från en hatgrupp med få följare till dåliga clowner med noll anhängare.

Du behöver inte be om ursäkt Toivonen, fortsätt med klimatfrågan!

Kaveh Bahar

Svar:

”Det blev ingen våldtäktsvåg och Toivonen har inte ett milligram integritet för att be om ursäkt.”

Jag skulle säga: Det blev inget flyktingläger med ensamkommande flyktingbarn. Det kom några familjer. Av den orsaken blev det ingen våldtäktsvåg. Varför skulle jag behöva be om ursäkt för det?

Vi har inte heller ännu fått någon återvändande IS-Krigare, vilket jag karikerade i en insändare, men framtiden får utvisa om och när vi får en sådan.

Stephan Toivonen