DELA

Inga skelett i min garderob

Hej , du anonyma ”väljare” som är nyfiken på just min och andra sossars bakgrund.

Jag är ostraffad, är gift sedan 20 år och har 3 fina döttrar. Jag har ju levt ett rätt offentligt liv tack vare mina jobb som musiker/DJ på hotell Arkipelag och Eckerölinjen, och numera kryssningsvärd för Vikingline. Jag är utbildad marknadsföringsmerkonom och har jobbat på Ålands Radio i över 15 år som journalist, producent och programledare. Har även jobbat en par år som PT och caféinnehavare.

Före jag gick med i Ålands socialdemokrater i våras har jag inte haft samröre med något annat parti. I samband med att jag gick med i politiken avsade jag mig alla journalistiska uppdrag. Jag vill återigen understryka att även om jag kraftigt motsätter mig de metoder och uttalanden Vårdödirektören Andreas Johansson gjorde under sin tid som aktiv inom Nationaldemokratisk Ungdom och Nordisk Ungdom, så kan jag även se människan och tjänstemannen Andreas Johansson. Faktum är att jag fick en lång pratstund med honom vid en av Jomalas matbutiker häromdan.

Vi diskuterade bland annat åländskt flyktingmottagande och hur viktigt det är att tjänstemän och politiker samarbetar men samtidigt håller på sina roller. Ett bra samtal. Jag har också diskuterat med Daniel Lampinen och Stephan Toivonen. Det betyder inte att jag håller med dom. Långt därifrån. Men det ger mycket mer att diskutera mellan fyra ögon än över ett tangentbord på Facebook.

Komikern Soran Ismail äter regelbundet lunch med Sverigedemokrater och säger i SR-dokumentären ”Sorans kamp!”: ”Jag tror det är så här vi måste vara mot varandra om det inte ska bli jätte-jättedåligt. Om jag inte tolererar dom intoleranta, då är jag dom.”

Tony Wikström