DELA

IFK:s ligaseger är hela Ålands

Ja, det gick vägen! IFK Mariehamn gjorde vad man trodde var omöjligt och är efter söndagens ligafinal hela Finlands främsta fotbollslag.

Guldet har gett eko över hela den nordiska fotbollsvärlden. Denna bragd kan inte nog uppmärksammas. Åland behöver framgångar och förebilder och det är precis vad IFK Mariehamns ligalag är. Tack vare ett öppet sinne, hårt arbete, genomtänkt ledarskap och en långsiktig strategi är allt möjligt.

Det är Åland även för oss. Vi är kanske inte störst i alla sammanhang men vi kan skapa vår egen framgång.

Detta har skett inom sjöfarten, bankingen, livsmedelssektorn och så vidare. Åland har företagandet och entreprenörskapet att tacka för välståndet och detta har i sin tur smittat av sig till idrotten och fotbollen.

IFK Mariehamn är resultatet av samarbete, mod och en vilja att hjälpa varandra; supportrar, sponsorer, ledning, spelare och alla andra har gemensamt vunnit detta historiska guld.

IFK Mariehamn är i dag ett av Finlands starkaste idrottsliga varumärken. Sådana öppnar dörrar politiskt och i näringslivet. IFK är laddat med positivism och framtidstro. Precis det som Åland och Finland ständigt behöver.

Grattis till guldet, tack för denna säsong och vi ser alla fram mot nästa!

Jörgen Pettersson

Åländsk Center

Ordförande