DELA

Hyrorna för höga

Det är skamligt att hyrorna på en bostad i den här stan ligger på samma nivå som i betydligt större städer i Finland. En enrums-lägenhet i nybyggda Briljanten kostar den stackare som vill flytta dit 800€/månad, dyrare än en jämförbar lägenhet i centrala Helsingfors!
Mariehamn är inte Helsingfors eller Stockholm, en liten detalj som så många på den här pytte-ön har missat. Eftersom Mariehamn inte är Helsingfors eller Stockholm är inte hyror i den skala som i dessa storstäder välkomna i en stad med knappt 11 000 invånare. Dessutom har det visat sig svårt för icke ålänningar att få en bostad då ålänningarna bara prioriterar sina egna.

Har ålänningarna tappat all känsla för medmänsklighet? Är ålänningarna bara fyllda av girighet och främlingsfientlighet? Flera lägenheter inne i stan står tomma och är till salu för hutlösa priser eftersom ingen går med på att betala dessa galna hyror. Börjar det kanske vara dags att vakna? Bostads bristen är som värst, samtidigt vill samhället locka hit folk. Men vem vill komma till ett ställe där det är svårt att hitta boende för att kunna slå sig ner samt ett ställe där man ser ner på allting som inte är härifrån?
Hyrorna skall sänkas och det medsamma! Ålänningar om ni vill att era företag skall gå bra och ni skall kunna tjäna era kära pengar så kanske det är dags att välkomna nytt folk och ge dem möjlighet till boende.
Shimmyshammy