DELA

Hyfs i debattspalterna!

Vi har tack och lov i hög grad besparats från den tid då våra lokaltidningar publicerade anonyma insändare och mess med tidvis mycket grava personliga påhopp. Tack för det TÅ och Nyan! Men det är likafullt beklämmande när personangrepp förekommer även om detta sker undertecknat med insändarskribentens namn.

Ett bottennapp är de uppenbart grundlösa insinuationerna att en av våra ministrar kört berusad. Skribenten borde skämmas och att detta ges stort spaltutrymme i vardera tidningen tycker jag är tveksamt.

Frågan om Pommerns framtid har engagerat ett stort antal ålänningar som värnar om denna åländska juvel. Detta engagemang är mycket glädjande. Mötet på biblioteket häromveckan var fyllt till bristningsgränsen. Det är därför mycket sorgligt när den outröttligt engagerade Jerker Örjans i en insändare beskrivs på följande sätt ” din vana trogen misstolkar och förvränger du personers tankar och åsikter”.

Att Jerker Örjans skulle ha någon sådan vana tror jag ytterligt få ålänningar tycker. Jerker är värd all respekt för sitt engagemang oberoende vad man tycker i sakfrågan och de är de flesta övriga debattörer också. Alla har samma intention – ett bevarande av Pommern.

Jag ser fram emot många spännande och principiella debatter i allehanda frågor och förhoppningsvis utan misstänkliggörande personangrepp.

Mogens Lindén