DELA

Humanast att avliva hemlösa katter

Jag kan bara hålla med Annett Pfeifer i hennes insändare ang kastrering av tamkatterna. Det finns fortfarande personer som väljer att slå ihjäl kattungarna i stället för att kastrera och när man frågar varför får man till svar ”Hur mycket pengar tror du att jag har? Jag har inte råd med kastrering”.

Det får mig att må dåligt. Det borde vara en självklarhet att när man väljer att bli kattägare så finns det inräknat att katten ska kastreras och id-märkas.

Angående kastreringar i kattkolonierna har jag däremot svårt att förstå. Eftersom katten inte tillhör vår fauna är det obegripligt att de släpps ut efter kastreringen. Är det inte då bättre att låta dessa hemlösa katter få somna in?

Även fast katten är kastrerad så har den sitt revir och den försvarar det, så för dessa katter innebär det fortsatta kalla vintrar och daglig jakt på föda samt att de får avsluta sina dagar på samma sätt som okastrerade katter gör. I mina ögon är det humanast att låta dem somna in och låta dem slippa de kalla och hårda vintrarna.

KRISTINA WALL
ÄGARE TILL KASTRERAD OCH ID-MÄRKT KATT