DELA

Grunda kritiken på fakta

Istället för att slösa med läsarens dyrbara tid tänker jag kortfattat adressera de rena felaktigheterna som Kiki Alberius-Forsman skriver om Ålands Nyheter i sin spalt för Nya Åland:

1. Ålands Nyheter har aldrig funnits på sociala medier, såsom Alberius–Forsman påstår. Varken på Facebook, Twitter eller Instagram.

2. Avsikten med Ålands Nyheter står klart och tydligt på sidan under ”Information” och mer detaljerat i den publicistiska linjen.

3. Ålands Nyheter rapporterar i princip uteslutande om inrikes nyheter från Åland och Finland och skriver väldigt lite om utrikes.

4. Ålands Nyheter har aldrig tillåtit kommentarer under artiklarna. Detta är ren lögn från Alberius-Forsman.

5. Att det är jag som är ansvarig för Ålands Nyheter står klart och tydligt under ”Information”.

6. Att Ålands Nyheter publicerar namn och bild på personer i en nyhetsartikel är ingen uthängning eller något hat, det är rapportering av fakta som ligger i allmänhetens intresse.

Vad Alberius-Forsman tycker om Ålands Nyheter är nog lika ointressant för allmänheten som vad jag tycker om Nya Åland, men hon bör respektera sina läsare och grunda sin kritik på fakta.

CARL KIVIÖ

SVAR PÅ INSÄNDARE:
Hej Carl!

1: Jodå. Det var på Facebook jag läste den. En annan person har delat materialet på sociala medier.

2: Låter fint, men problemet är frasen ”allmänt intresse”. Hat sprids under förevändning att det är av allmänt intresse. Det är inte sakligt. Sådant lär man sig på en journalistutbildning.

3: Ok.

4: Jodå. Under inlägget som får spridning på sociala medier finns kommentaren ”för jävligt” i inlägget om en man som dömts för ett brott.

5: Inte så lätt att hitta. Hade varit lättare med ett namn under varje artikel, som riktig media har.

6: Jodå, det är uthängning. Solklart. Och det sprider hat.

Jag respekterar läsarna och det som är fakta.

I mitt kåseri förespråkar jag att vi slutar upp med att sprida hat och i stället ger varandra komplimanger. Här är en komplimang till dig:

Du är skicklig på att skriva så det liknar tidningsspråk och riktig journalistik.

KIKI ALBERIUS-FORSMAN