DELA

Grelsby kungsgård kvar hos folket!

Det är intressant att se hur en efter en av centerns folkvalda efter att valresultatet börjar vinna kraft börjar komma till insikt i denna bytesaffär.
Vad gäller golfbana någonstans på Åland finns det säkert företag som stöder så länge skattebetalarna betalar, fattas bara annat.

Som jag uttryckte i mitt senaste inlägg så har jag absolut inget emot detta även om jag personligen tror att det är försent och det nu behövs nytänkande.
Min ledstjärna i kampen för Grelsby kungsgård är att den kvarstår i landskapets ägo och jag kommer inte att understöda någon annan lösning, detta har jag som folkvald blivit tillsatt att bevaka, att det skulle spela någon roll för mig till vems förmån gården splittras är grundlösa påståenden.
Det faktum att nu Godby sägs vara den enda och saliggörande platsen kan jag bara småle åt inte minst med tanke på vad den då anlitade golfarkitekten sa vid det möte som ordnades i Finström när det i tiden första gången talades om en bana på Grelsby kungsgårds ägor, då var dessa marker ”de enda saliggörande” och inget annat var möjligt.
Kanske idé att damma av denna lösning igen, detta alternativ öppnar ju för en framtid för gården då den blir kvar i det Åländska folkets ägo.
Bernt Randelin