DELA

Gomorron folket!

Så har jag kommit till den punkten att jag inte längre kan ”sitta still i båten” och tigande beskåda vad som händer i vår när region.

Jag och många med mig (jag vet att vi är många) har hittills legat på soffan och förstrött kikat lite med ena ögat på lokalpolitiken länge , så länge att den första som frågade mig om ett engagemang i politiken var Strandin i Laby redan på 1980 talet, sen frågade Olof Salmén och efter det har några till frågat i lite ”modernare tid” men jag har som många andra varit ganska nöjd med den åländska politiken och de etablerade partierna har ju skött sig ganska bra hittills! Som egenföretagare i stort sätt hela mitt liv har jag ansett att jag har haft för många järn i elden för ett politiskt engagemang.

Men nu börjar jag bli orolig! Jag har varit samhälles intresserad sedan Olof Palmes storhetstid redan på 1970 talet och följt Sveriges utveckling sedan dess. Och jag kan säga att de nu blåser Palme vindar över den socialistiska fraktionen runt Mariehamn.

Palmes socialistiska politik var ju först och främst kryddad med mycket flytande, fina (hög utbildade) ord och med baktanken att de är bäst att vi bestämmer. För folket förstår ju ändå inte sitt eget bästa. Motståndare klassas direkt som obildade och ovetande. Jag är inte för denna ”föra folket bakom ljustet” eller ”köra över” vanliga medborgare politik.

Så gott folk! Nu föreslår jag att ni gör som jag – sätter er upp i soffan och öppnar båda ögonen och börjat titta på vad som händer i den åländska politiken! För vi vill ju inte att de blir som i Sverige! Eller hur ? De är snart val igen! Som tur är. Var det om 2 år?

Carl-Ingemar Björklund

c-i.bjoerklund@aland.net

Hittills partilös

Saltvik