DELA

Glöm kommunreformen

Har länge beundrat Runa-Lisa Jansson för hennes genom kloka insändare och idag måndags kom igen en sådan.

Odlade personligen purjolök i Torsholma på nittitalet med mycket god Vinsten. Och många andra med mej. Man odlade i växthus o friland och jordbruk bar sej bra. Sen kom valet om EU och man röstade NEJ två gånger. Folket blev lurade med att de skulle bli lättare att resa då man inte behöver växla pengar. De flesta reser till Sverige från Åland och man växlar pengar ännu 2017. Ska man resa längre tar ju inte själva växlandet nämnvärt lång stund. Nu står växthusskeletten som monument från goda tider medan de samtidigt förfular miljön och borde på EUs bekostnad rivas och återbörda markområden till ursprungs tillstånd.

Att politiker åker i tid och otid till Bryssel är till föga nytta för mannen på gatan men politiker med följe inkasserar traktamenten o lever glada dagar på skattebetalarnas bekostnad. Business class på flyg fast det går att resa billigare och ingen märker att de är borta härifrån nån dag extra. Är helt för ÅLEXIT och det är många ålänningar också.

Kommunsammanslagning är också något som kommer från högre ort och politiker på Åland vill komma i historieböckerna som de som var med och genom drev idiotidéerna. Det kan ni drömma om men verklighet blir det inte.

Det finns så många kloka på Åland så politikernas viljor är en droppe i havet. Tvång föder ilska, kom ihåg det. Sossetanter och andra tanter är ute och cyklar, ta semester och glöm 3,5 och 7 kommuner. De är riktigt bra som det är nu.

Kurre i Jurmo