DELA

Fältarnas tankar efter Rockoffveckan

I vårt jobb kan vi dela in året i före Rockoff och efter Rockoff. De här dagarna ställer allt till sin spets, sociala relationer omvandlas, krossas, skapas och omvärderas. Mycket vänds upp och ner hos våra unga.

För oss fältare så är Rockoff den roligaste veckan att arbeta på när det är bra stämning och staden lever upp. Vi träffar många härliga människor i vimlet.

Uppsökande relationsbyggande arbete är vad vi gör dagligen på vårt jobb och under Rockoff visar det sig om detta arbete har gett resultat. När ungdomarna hör av sig under kvällarna om allt från kärleksbekymmer till oro för sina kompisar, får vi betyg för vårt relationsbyggande arbete, ett socialt kapital som vi har byggt upp under året.

Om vi inte skapar relationer till ungdomarna och visar att vi är trygga vuxna gör vi heller ingen nytta under Rockoff, eller någon annan helg för den delen.

Vårt huvudfokus är det förebyggande arbetet där vi ska synas och vara en trygg punkt för våra ungdomar.

Även föräldraskapet blir utvärderat och stresstestas under Rockoff och det blir tydligt hur relationer mellan förälder och barn ser ut och vilka regler som är satta. Finns det regler överhuvudtaget, svarar föräldrar när vi ringer, är dom nyktra, är de hemma eller är de på stan eller stugan? Under Rockoff visar sig saker som annars inte syns.

Vi är tacksamma och nöjda med årets festival och allt samarbete med alla aktörer så som festivalarrangörerna, vaktcheferna och alla vakter på Rockoffområdet, Polisen, Gränsbevakningen, Tullen, Brottsofferjouren, Vuxna på stan, Vuxna i rörelse och alla föräldrar och andra vuxna som rört sig ute eller haft kontakt med oss.

Vår uppfattning är att Rockoff är en positiv upplevelse och vi tackar för nio fina dagar!

Och ett speciellt tack till alla ungdomar, det är ni som gör vårt jobb till världens bästa!

KATJA, SIMON, SANDRA OCH LINUS

FÄLTARNA