DELA

En väldigt lyckad franciskusfest

Det blir bara bra med Valdemar Nyman, Broge Wilen och Mats Backman! Vi kökarbor upplevde detta för 20 år sedan, följande gång för 12 år sedan och nu igen! På årets franciskusfest. Med Nymans brev i gott minne, där han konstaterar att Mats notbollar ser mjuka och harmoniska ut och där vi uppmanas att spela enkelt och utan för stor djupdykning i hans underfundiga tankeslingor har vi igen lyft Hamnös historia.

Jag är på Hembygdsföreningens vägnar stolt och glad över kören Kökarröster med Philip Hällund som ledare. Mats vackra sånger med Nymans text kan inte klinga renare, mjukare och vackrare än de gjorde i vår kyrka. En sån helhet blev allting när kökarborna tillsammans med Robert Liwendahl gestaltade gråbrödernas äventyr på Kökar i medeltida framtoning. Med scenbygge på plats och ljus på änglar och gråbröder, kökarkvinnor och botgörare kunde fåglarna inte låta bli att återkomma till Storkummelskär.

Mitt varma tack till alla som med glädje deltog i projektet. Vi kanske gör det igen nästa franciskusfest. Men då är kanske bröderna på Mörskärsfiske? Stort tack till sponsorer, inspiratorer, Ålandskulturdelegation, Svenska kulturfonden och fransiskusföreningen för eknomisk hjälp.

Sylvia Sundström

Kökar

hembygdsföreningen