DELA

En bank utan pengar?

Jag har varit kund i Nordea i många år. Personalen är trevlig och servicen har varit OK. Men nu har Åländska Nordea tagit efter Nordea i Sverige och slutar ”erbjuda kontanter” på sitt enda kontor på Åland – på eftermiddagar.

”Erbjuda kontanter” är tydligen en fiffig och lite lurig omskrivning för att jag som kund inte får hantera sedlar och mynt inne på banken. Vad ”erbjuder” Nordea istället? Ingenting, som det verkar!

Varför? Är rånrisken så stor på lilla Åland – där det tack och lov aldrig har inträffat ett rån på ett bankkontor? Går dörren till bankvalvet i lås automatiskt 13.00 och koden är hemlig, t o m för Jenkki? Håller pengarna på att ta slut på Nordea? Eller vill ledningen bara spara in ytterligare på personal?

Samtidigt kan vi läsa att koncernen Nordea går alldeles utmärkt och vinsten senaste året var ett antal miljarder.

Är det inte våra pengar som Nordea förvaltar åt oss, och om jag t ex ska fara med bussen hem till Hammarland på eftermiddagen – varför kan jag inte få pengar från banken och passa på att betala räkningar kontant?

Är detta ett starkt tecken på den nya tid vi lever i med sämre service och allting on-line. ”Boka tid om du vill prata med en kassörska! Vi erbjuder dig att ringa till Helsingfors – mot extra avgift – väntetiden är ca tre arbetsdagar.” HJÄLP!!!

Vad händer med de gamla och de som har svårt att klara sig själva? De som inte klarar av att använda en dator och som inte köpt en ny iPhone med Nordeas nya app? Vad händer med ”korkade” människor som mig själv, som trodde att jag alltid skulle fortsätta vara kund i Nordea.

Varför ska jag vara det, när jag kan gå några hundra meter och ta ut och betala räkningar på Ålandsbanken? Vad ”erbjuder” Nordea på Åland mig, när mitt bankomatkort går sönder eller jag behöver kontanter på eftermiddagen, för att handla hos någon som inte accepterar kort? Som t ex stenålders-systemet Ålandstrafiken?

Jag är besviken och lite förvirrad.

Varför blev Nordea på Åland en deltidsbank utan kontanter vissa tider och varför måste jag och alla andra sitta hemma vid datorn och göra allt jobb själva – medan Nordea gör miljarder i vinst.

Mats Granesäter

Hammarland

Svar:

Bäst kund, tack för ditt engagemang i detta viktiga och aktuella samhällsärende.

I korthet kan man från vår sida sammanfatta läget på följande sätt:

- mängden kontanter och behovet av sådan har stadigt minskat i samhället

- det är ytterst få ställen idag som inte accepterar kort

- den som ändå behöver ta ut kontakter kan antingen göra det på förmiddagarna i kontoret eller när som helst i uttagsautomaten utanför banken

- på den arbetstid som frigörs på eftermiddagarna kan vi i ännu större utsträckning än tidigare ge våra kunder rådgivning och betjäning i de ärenden som kräver personalinsatser – det är just det vi erbjuder i stället

-  de överlägset flesta kunderna kräver av sin bank att vi skall erbjuda bra nätbaserade lösningar där man själv sköter de flesta rutinärenden online

Vi önskar kunden välkommen in för att diskutera ngt ärende där vi tillsammans kan hitta en bra lösning. Vi jobbar på heltid och lite till med just sådant.

Med bankhälsningar

Jenki Rask

Kontorsdirektör Nordea