DELA

Dyraste lekskolan

Det skrivs att det är oschysst, oseriöst och svårt att tolka svaren genom att ställa 3 stycken enkla frågor angående kommunsammanslagningen till en stor del av Ålands befolkning (eftersom huvudstaden inte berörs)!

Hur svårt kan det va? Ett ja är ett ja och nej är nej! Kan enligt min mening inte bli enklare! Orsaken kan ju bero på att kanske majoriteten säger ett tydligt nej till en sammanslagning då, och så kan vi ju inte ha det!

Men när ÅSUB på uppdrag av regeringen skickade ut en enkät till några få utvalda så var det inga problem att de formulerades på ett sådant sätt att det i princip inte spelade någon roll hur man svarade så var det till fördel för en sammanslagning!

Och att till exempel skylla på att befolkningen blir äldre och ge det som en orsak till detta vansinnes projekt det måste ni ju själva förstå hur dumt det låter för jag kan ju knappast tro att ni skulle någon form av trollspö att när sammanslagningen är gjord så vipps hej så sjönk medelåldern med 15–20 år!

Jag måste nog säga att den regering vi har idag bedriver troligen norra Europas dyraste lekskola! Skulle de få lön för det de presterar så skulle nog de flesta hamna på att lyfta socialbidrag för att klara vardagen vilket i och för sig skulle vara bra så att de fick se hur vanliga arbetare har det!

Peter Eriksson