DELA

Centern håller snyggt överallt

Svibybron är numera uppsnyggad och rensad från bråte. Centern ryckte på måndagen ut och genomförde sin årliga städinsats på slänterna till Ålands i särklass mest använda bro som utgör livlinan mellan Mariehamn och Jomala. Resultatet blev åtta säckar fyllda med plastflaskor, doftgranar, fläktremmar, däck, godispåsar, kotlettrester, parfymflaskor, plastlock i olika storlekar, en lång svart gummilist, nätvakor, musmattor, fiskedrag och mycket mer.

”Uppfinningsrikedomen är stor när det gäller grejer som folk tycks kasta ut genom bilfönstren”, säger städledaren Jörgen Pettersson.

Centern är arbetarrörelse på riktigt. Vi har över tid arbetat hårt med att bygga hela Åland. Vi drar oss inte för långa arbetsdagar eller tunga lyft. Vi ställer upp när andra tvekar av det enkla skälet att välstånd kräver hårt arbete. Bara genom ansträngningar kan vi försäkra oss om att de åländska skolorna är de bästa, att sjukvården finns där när den behövs och att vi tar hand om våra äldre på ett värdigt sätt. För att ska jämställdhet och trygghet krävs insatser alla dagar, året runt.

Inom centern lever vi som vi lär och städar till exempel broar för att skapa ordning och reda i vardagen. Vi tycker att det är varje medborgares plikt att hjälpa till för att samhället ska vara snyggt. Därför ställer vi också upp och hämtar julgranar när samhällets offentliga medel inte räcker till. Det gör vi för att vi blir glada av att kunna hjälpa till. Samhälle bygger vi genom att arbeta och skratta tillsammans.

Åländsk Center