DELA

Bidrag och permitteringar

Enligt tidningen Åland betalar vi skattebetalare 600.000 euro varje år för att subventionera Air Åland. Skulle vilja ha en redovisning från landskapsregeringen vilka andra privata företag jag betalar till. Misstänker att det är många, men kan tänka mig lite aktier i varje företag som återbäring !

Vad gäller permitteringar har Anne, Kimmo och Brita som fackföreträdare föredömligt informerat media. Tror fortfarande inte att regeringen fullföljer, har de någon matematiker i gänget förstår de att det smakar mer än det kostar.
Tycker synd om utbildningschef Rainer Juslin som måste sitta i TV och förklara beslutet. Han sa många grodor men den största var nog att vi lärare som plåster på såren får behålla vår semesterersättning. Det har alltså diskuterats att den skulle bort? Då skulle helvetet bryta loss!
Han är besviken över att lärare inte tagit frivillig tjänstledighet, varför skulle vi det? Jag är anställd för att undervisa och blir ledsen när det tas ifrån mig. Vi permitteras från fortbildningsdagar vi aldrig haft, Rainer verkar helt ovetande, någon smart tjänsteman har hittat på dem och dessutom kommit på hur man lägger dagarna så vi inte kan få arbetslöshetsersättning.

Jag klandrar inte tjänstemännen, de lyder order, men förutsätter att vi, vid det stundande valet inte röstar på något regeringsparti. Låt det svida !
Tommy Uhlin