DELA

Åsiktscensur av Viking Line

Mitt förtroende för Viking Line är nu noll.

Er behandling av Janouch är att likna med åsiktscensuren i DDR.

Jag kommer att avråda alla i mitt kontaktnät att utnyttja Viking Line.

Är det det ni vill?

Den sista idioten är fortfarande inte född.

Sommarhälsningar från Belgien

Mats Olsson

Svar:

Bäste Mats Olsson,

Viking Line är ett rederi för alla som står för alla människors lika värde. Det har varit en grundsten i vår verksamhet sedan trafikstarten 1959.

Bakgrunden till valet av medlemmar i vårt advisory board var att de skulle komplettera varandra med sin specialkompetens för att förebygga övergrepp och sexualbrott ombord på våra fartyg. Detta är ett viktigt och framgångsrikt arbete där trygghetsrådet utgör en del bland flera andra.

Katerina Janouch valdes som en av sex medlemmar utifrån hennes gedigna kunskaper om relationerna mellan män och kvinnor. Övriga medlemmar representerar expertis inom medicin, psykologi, kriminologi, säkerhetsarbete och humaniora. Vi har sett fram emot att ta del av gruppens samlade tankar, åsikter och förslag utifrån de expertkunskaper som var och en besitter. Arbetet har redan burit frukt, vilket är glädjande.

De uttalanden i sociala media som Katerina Janouch gjort är hennes privata och omfattas inte av Viking Line. Viking Line anser att Katerina Janouch publicering av bilderna på Rossana Dinamarca tillsammans kommentarerna inte är förenliga med grunden för och syftet med rådets uppdrag. Vi klargjorde detta för Katerina Janouch. De fortsatta händelserna under måndagen inklusive en polisanmälan gällande förtal, gör att Katerina Janouch har förbrukat sitt förtroende hos oss. Vi ser fram emot att gå vidare med fokus på vårt fortsatt mycket viktiga arbete med kvinnors trygghet.

Johanna Boijer-Svahnström

Informationsdirektör

Viking Line