DELA

Angående Jurmotrafiken

Det är klart att ingen lämnade anbud på Jurmotrafiken. För det första så krävdes att man skulle ha en extra båt som var lika stor och vilket rederi vill köpa 2 nya båtar för 3 år, och för det andra så lämnades hela risken angående bunkern till entreprenören, vilket innebär att skulle bränslepriset skjuta i höjden skulle entrepenören få ta hela smällen själv, och ingen vill riskera att köra runt med en båt och gå back, så då skulle entreprenören behöva bjuda ett högt pris, i fall att bränslepriset skulle gå upp mycket.

Veronika, ta bort dessa punkter och bjud ut trafiken igen. Inte ens landskapsregeringen har nu extra färja till Jurmolinjen utan vid dockningar så hyr dom in tonnage, jag menar,landskapsstyrelsen har ju båtar som entrepenören kan hyra om det blir problem med deras båt, tex Doppingen kommer ju att ligga stilla.
Låt landskapsregeringen ta risken angående bränslet.Troligtvis kommer det ingen chockhöjning på bunkerpriset, men vill landskapsregering ha en billigare trafik så måste dom ta risken för bränslepriset, ingen entreprenör vill riskera att behöva köra på förlust och lämnar därför in ett högt anbud för säkerhets skull.

Har kollat upp saken och kommit fram till att Doppingen kör nu med 3 besättningar, och varje person som är ombord får betalt från det att dom börjar köra på morgonen till att dom slutar köra, dvs dom får betalt från 07:00 till 23:00 alltså 16 timmar.
Tar man bort matpauser så får dom betalt för 15 timmar per dag, och det måste vilken person som helst förstå att man jobbar ej 15 timmar effektivt på att köra mellan Jurmo och Åva som tar 7 minuter och är 15 turer per dag, utan enda orsaken att dom får betalt för 15 timmar per dag är pga av landskapets generösa arbetsavtal.
Så snälla Veronika här finns mycket pengar att hämta. Om du sen skulle kunna ta bort några turer så skulle fartyget köras med 2 besättningar, tänk veronika, då sparar man 2 hela löner samt dom 4 som är kvar betalas för dom timmar dom jobbar, vore otroligt billigt.

Men är väl så, som folk säger, landskapsregeringen struntar i vad som är billigast utan tänker bara på vad som är politiskt bra för dom, men då undrar jag, är det ej bra politiskt att tjäna otrolig massa pengar på att privatisera en linje med vettiga villkor. Och vad tycker tex Kumlingeborna, Veronika lägger hellre ner trafiken på tvärgående linjen vissa månader istället för att spara pengarna med att privatisera Jurmolinjen och låta Jurmoborna ha kvar samma goda trafik.

Pga av sakens känslighet måste jag tyvärr vara anonym
Bjud ut på nytt