DELA

ÅLD liknar en kopia på Sannfinländarna

ÅLD:s så kallade ”strategigrupp” försäkrar att de är för invandring i vissa fall, men inte i andra. Ska man läsa det som att de är för om någon medlem i ÅLD hittar en ung kvinna utomlands och mot invandring i alla andra fall? Det är lätt att dra den slutsatsen.

Vidare hävdar de att de stöder Finlands flyktingpolitik. Ska man läsa det som att de är för Sannfinländarna? Samma sannfinländare som i fall efter fall motarbetar åländska intressen. Är Soini faktiskt Stephan Toivonens idol? Hur får han det att gå ihop?

Sedan jämför ÅLD den så kallade åländska flyktingpolitiken med ”…en sen kopia av den svenska flyktingpolitiken…” För det första trodde inte jag att det fanns en gemensam åländsk flyktingpolitik. Jag själv bor i Hammarland. Det är en kommun där 1 500 invånare inte vill ta emot en enda flyktingfamilj. Trots en välordnad ekonomi och pengar på kontot så har man ännu inte behandlat den motion som Socialdemokraternas Henrik Lagerberg lämnade in för 1 år sedan – i strid med regelverket.

Att sedan Åland (enligt ÅLD) vill ha öppna gränser, som Sverige för ett år sedan, är en grov överdrift och ett försök att vilseleda oss ålänningar. ÅLD liknar mest en kopia på Sannfinländarna.

Mats Granesäter

Sossar i Hammarland