DELA

Ålands socialdemokrater borde utesluta Igge Holmberg

Någon måtta får det väl vara!
Mikael ”Igge” Holmberg skriver på sin facebook vägg fredagen den 17 februari:
”Mikael Igge Holmberg
Detta samtidigt som ett helt sjukhus håller på att förberedas för en parasits födelse. Hur fasen kan ett modernt land fortfarande ha anakronismen monarki?”
Maken på smaklösa spydigheter om Sveriges kommande tronföljare skulle man aldrig ha trott att en lagtingsman kunde skriva i sociala medier, som kan anses vara ett publikt media.
Skulle det ha varit frågan om ett annat land som t.ex USA så skulle denna lagtingsman aldrig släppas in i landet av Homeland Security utan förhöras och i bästa fall skickas tillbaka med följande flyg, i värsta fall spärras in i en militärbas på obestämd tid.

Det är av högsta vikt att Åland har de bästa möjliga relationerna till Sverige. Hur är det möjligt att en folkvald lagtingsman kan släppa ut en sådan groda om Sveriges kommande statsöverhuvud?
Om Jack Sjölund och jag uppmanades lämna de obundna efter kritik av lokala politikers kampanjande av en grön presidentkandidat och blivit uthängda flera dagar i rad av både Ålands Tidningen och Nya Åland som rasister så borde Ålands socialdemokrater utesluta Igge Holmberg och porta honom för en tid från allt lagtingsarbete.
Nils Manelius,
Fri Samhällsdebattör.