DELA

Ålands radio följer sitt uppdrag

Hej Mats-Sebastian.

Jag har svårt att se att Ålands Radio inte skulle ha följt sitt uppdrag gällande rapportering och granskning av reformerna du nämnt. En snabbsökning av nyheter och program på vår hemsida visar att vi inte direkt legat på latsidan när det gäller detta.

Under det späckade valår som vi har framför oss satsar Ålands Radio och TV extra mycket resurser på valbevakning och granskning i anknytning till detta.

Det kommer både du och övriga ålänningar att märka inom kort, både på vår hemsida, i radio och på tv.

I samband med riksdagsvalet den 14 april ordnar Ålands Radio och TV en valvaka på restaurang Indigo i Mariehamn dit allmänheten är välkommen.

Valvakan direktsänds i både radio och tv under kvällen med start kl. 20.

Ålands Radio strävar alltid efter att ha en hög trovärdighet och det tycker jag också att vi har. Ålänningarna ska vara stolta över att ha ett eget public service-bolag som Ålands Radio och TV.

Till sist tycker jag att det ständiga ifrågasättandet av programmet FirarDAX, som det heter, börjar bli tröttsamt. Program som Firardax är inget att ringakta utan är också en viktig del i public service-utbudet då det erbjuder en social samhörighet och sällskap för många ålänningar.

CAMILLA KARLSSON-HENDERSON

REDAKTIONSCHEF ÅLANDS RADIO