DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>UTFLYKT Tomas lelovits har varit till sjöss med sin familj i ungefär en månad. Från vänster: Tomas Lelovits, Ingrid Lelovits, Sami Lelovits.

Tomas tävlar i paddelbräda

Tomas Lelovits har seglat till Åland tillsammans med sin fru Ingrid Lelovits och deras son Sami. De ska precis segla till Hangö där Tomas ska delta i en paddelbräds-tävling.
– Vi är ursprungligen från Slovakien men flyttade till Finland för fem år sedan. Nu bor vi Nystad och jobbar på fabrik, säger Tomas Lelovits.

Hur länge har ni varit här?

– Vi seglade hit bara för ett par dagar sedan. Det har varit ganska blåsigt. Lite för blåsigt för den här båten, den klarar inte riktigt av större vågor.

Vad har ni gjort under er vistelse?

– Vi har gått omkring på stan och sett på omgivningen. Jag har åkt en del paddelbräda, vi ska resa till Hangö idag där jag ska vara med och tävla.

Hur länge har du åkt paddelbräda?

– Nästan fyra år. På tävlingarna åker man ungefär tio kilometer. Under sprinten så är det kortare sträckor med mer hinder.

Vad är det bästa med paddelbräda?

– Alla kan göra det. Plus att det är roligt att få vara på vattnet. Det är också riktigt bra träning. I Norden har vi perfekt klimat för paddpaddelbräda.

Vad rekommenderar ni till den som besöker Nystad?

– Kom på sommaren, då är vädret bra. Hamnen är fin. Där kan man besöka olika restauranger.