DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nya Åland gratulerar med gullvivor

Grattis du som fyller jämna år 2018!

Du får ett grattiskort från Nya Åland. Vi vill gärna skriva om dig och din födelsedag.

Nu gratulerar vi också 30-åringar.
Under ett års tid hoppade Nya Åland över utskicket av födelsedagskort av besparingsskäl. Nu är vi igång igen.

Du som fyller jämna år får ett kort ett par tre veckor innan den stora dagen. Det gäller alla på Åland och har alltså inget att göra med om du är prenumerant eller inte.

Nytt för i år är att också 30-åringarna får kort. Vi antar att de blir både överraskade och smickrade av att få något som ett pappersvykort i brevlådan, i pappersform, inte något vanligt digitalt.

På kortet uppmanas du att ta kontakt om du tycker det är okej att vi kommer och gör en födelsedagsintervju. Det blir ett personporträtt som kan se rätt olika ut beroende på personen. Vi kallade dem Pratstunden och i den får du också tillfälle att berätta om eventuella mottagningar eller om du vill berätta för dina vänner att du tänker vara bortrest på födelsedagen. Du får läsa texten innan den går i tryck. Det är viktigt för oss att allt känns bra för dig.

Vi skriver gärna också en födelsedagsnotis med kortare uppgifter om dig och din bemärkelsedag. I den kan man också puffa för eventuella mottagningar, inbetalningar eller om man är bortrest.

Om du inte alls vill bli omskriven – sätt kortet på väggen och njut av gullvivan. Bilden är tagen av Nyans fotograf Jonas Edsvik. Du behöver alltså inte höra av dig till Nya Åland och berätta att vi inte får skriva, det gör vi aldrig utan din medverkan. Det är vår regel på Nya Ålands familjesidan.

De som får kort är samtliga personer bosatta på Åland som inom 2018 fyller jämna 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 eller 100 år eller är ännu äldre än 100 år.

Namnuppgifterna har vi köpt av Magistraten på Länsstyrelsen.

Personer som vårdas på institutioner når vi tyvärr inte med dessa kort. De omfattas av tystnadsplikt och finns inte med i detta slag av listor. Det är den omständigheten som gör det svårt att med bestämdhet hävda vem som är Ålands äldsta person. De riktigt gamla vårdas ju ofta på institutioner av olika slag.

Hoppas vi ses!

Och om inte ha en riktigt fin födelsedag 2018!