DELA
Foto: Carin Karlsson<07_Bildrubrik>SPRANG I MINUSGRADER Tre tappra själar som sprang Ångestloppet i går fick bli dagens ålänningar. Från vänster: Johanna Nyman, Stefan Mattsson och Elise Tikkanen.

”Jag gillar att lyssna på Motörhead”

De har precis passerat mållinjen i Ångestloppet och väntar på sina diplom när Nyan närmar sig. Stefan Mattsson, Johanna Nyman och Elise Tikkanen är inte ens andfådda trots att de var några av de första i mål.

Hur gick det?

– Jag kom på andra plats. Jag gillar att springa, men det är inget jag gör på fritiden annars, säger Johanna Nyman som dock inte springer något på fritiden.

Det mesta av hennes tid går till jobbet på Fixtjänst där hon packar babygungor. Där jobbar också Stefan Mattsson som inte är någon novis i Ångestlopp-sammanhang.

– Förra året var jag inte med, men annars brukar jag vara med.

Vad tycker du om att göra annars?

– Jag tycker om att lyssna på musik och titta på sport. Mitt favoritband är Motörhead, men de har slutat nu för sångaren dog tyvärr. Jag såg dem live i Sverige i december på Hovet. Annars gillar jag Black Sabbath. Om jag får råd ska jag åka till Stockholm och se dem på Friends Arena i sommar.

Elise Tikkanen får sitt diplom och ser stolt ut.

– Jag sprang inte utan gick, säger hon.

Till slut får ni hälsa till vilka ni vill!

– Jag vet inte vem jag vill hälsa till, säger Johanna Nyman.

– Jag vill hälsa till alla jag känner, säger Stefan Mattsson.