DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>HJÄLPSAM Tack vare sin vilja att hjälpa till med allt hon kan och vara service minded blev Frida Olsson på café Tsarevna i Eckerö post- och tullhus kommunens glädjespridare.

Frida säljer kaffe med ett leende

Eckerös glädjespridare Frida Olsson försöker alltid hjälpa till med vad hon kan.

Hon beskrivs som service minded och en gång blev en caféuppgift att försöka hjälpa en kvinna att få igång sin bil.

Varför sprider du glädje?

– Det hör till jobbet att vara glad och trevlig.

Har du medvetet gått in för att vara en glädjespridare?

– Nja, det är väl inte så att jag tänkt på det direkt. Jag försöker att alltid vara positiv och se saker optimistiskt.

Hur orkar du med vardagen?

– Vi har väldigt roligt här. Det vi brinner för är att ge gästerna en speciell upplevelse och det är den nivån vi vill hålla det på. Det blir mycket jobb, men det hör till. Det kan bli lite slitsamt nu under sommaren, men det får man ta igen sedan när skolan börjar och det blir lugnare igen.

– Sedan är hela personalen väldigt trevlig också. Vi är tre delägare i cafét, och så har vi en kock i köket, några anställda och så praktikanten Leila Hartell som läser Hospitality Management på Ålands högskola.

Förstår alla din humor/vänlighet?

– Ja, det tror jag nog att de gör. Mycket kan man lösa genom att vara trevlig och tillmötesgående. När något har gått fel brukar det fungera bra att kompensera med en kopp kaffe.

– Vi har extremt trevliga kunder. En stamkund som vi haft i alla tre år frågade en gång precis i början om jag alltid brukar vara så glad och det har jag lovat honom att fortsätta vara.

Vad får dig att le?

– När folk säger att de uppskattar att vi gjort så fina kakor, eller att maten smakar gott är alltid roligt. Även folk som kliver in i lokalen för första gången kan bli lite chockade över miljön. Just den här delen är ju ett gammalt stall och när kunderna ser de stora speglarna med guldram och kristallkronorna för första gången är det riktigt roligt.

Vad gör du när du är ledsen eller arg?

– För att vara helt ärlig så händer det inte jätteofta, men jag brukar väl försöka prata ut om vad det är som stör. Sedan tycker jag också väldigt mycket om att prata med min mamma. Det är en huskur som alltid funkar.

Vem sprider glädje i Lemland?

Glädjespridarna brummar vidare och näst på tur är Lemland. Skicka in namn och motivering till tavling@nyan.ax senast på måndag den 20 juli klockan 12.00. Frågor besvaras av: