DELA
Foto: Ida Jansson

”Jag vill komma tillbaka hit”

Anders Åström och Susanne Karlsson kommer cyklande på hyrcyklar längs med Österleden. De har rest från Umeå och har semestrat i mellersta Sverige några dagar. Nu är de på Åland för första gången, och kommer att stanna här under två dagar.

Vad tycker ni om Åland?

– Min första känsla är att jag vill komma tillbaka hit. Nu är vi inte här så lång tid den här gången, så nästa gång blir det nog längre. Jag har åkt ganska mycket båt fram och tillbaka förut, så nu tyckte vi att det skulle vara kul att stanna till på Åland några dagar. Jag tycker att det är ett skönt tempo här, säger Anders Åström.

– Det är som en liten småstadsidyll, säger Susanne Karlsson.

Vad har ni gjort hittills här?

– Vi har spelat minigolf, jag vann (skratt). Sedan så gillar jag att bada, så jag skulle gärna besöka Degersand i Eckerö, säger Karlsson.

– Just nu sonderar vi närområdet lite grann, säger Åström.

Vad ska man göra om man besöker er hemstad Umeå?

– Det är svårt att välja för det finns så mycket. Men ett ställe som jag tycker om är gitarrmuseet. Det är världsunikt med en stor samling av olika elgitarrer från 1940- och 1950–talet. Sedan finns också dokumentärfotografen Sune Jonssons museum, säger Åström.

– På sommaren är det mycket nöje, med många konserter och sådant. Det finns också många badställen, eller så kan man cykla längs med Umeälven. Kanske man skulle turista i sin egen hemstad nästa gång, säger Karlsson.

<”Byline e-post”>