DELA
Foto: Felix Quarnström<07_Bildrubrik>RUNDTUR MED BIL Matilda och Sofia Eriksson från Västernäs har här i fyra dagar. Under den tiden har de hunnit se nästan hela Åland, som visade sig vara både mindre och vackrare än de trott, från bilfönstret.

”Det var ännu vackrare än vad folk har sagt”

Dagens turister, systrarna Sofia och Matilda Eriksson från Västerås, står nere vid MSF:s gästhamns sandlåda. De går bara med på att bli intervjuade om de får vara tillsammans, och de får de förstås.

– Vad gör ni på Åland?

– Vi har aldrig varit här förut, bara åkt förbi med kryssningsbåtarna och aldrig hoppat av, så nu ville vi se hur det är.

– Och nu ska vi stiga på färjan hem, efter att ha varit här i fyra dagar.

– Vad har ni gjort medan ni har varit här?

– Vi har bilat och åkt runt nästan hela Åland, eller åtminstone så långt man kommer med bil. Idag var vi i Lumparland och sedan till den där längst upp. Vad heter den, frågar Matilda.

– Sund, flikar Sofia in.

– Åland var faktiskt mycket mindre än vi hade förväntat oss och det passade vår bilsemester bra eftersom vi hade barn med i bilen, säger Matilda.

– Varför valde ni att komma hit?

– Vi visste inte så mycket om Åland, men vi har fått det rekommenderat. Alla sa att det var så vackert här.

– Men det var faktiskt ännu vackrare än vad folk har sagt. Vi såg mycket av landskapet och det var jättefint med allt vatten och alla små öar.

– Vad får man inte missa om man hälsar på i Västerås?

– Gamla stan och domkyrkan är jättevackra och om man kommer från Åland borde man besöka Erikslunds köpcentrum för då tycker man säkert att det är jättestort. Och så finns det en massa fina restauranger, till exempel Brasserie Stadsparken.