DELA
Foto: Carin Karlsson

”Vi vill locka hit fler pappor”

I Folkhälsans allaaktivitetshus hittar vi dagens ålänning Jeanette Toivonen som ansvarar för familjekaféet. Just denna dag är temat ”Barn och mediciner” och André Eriksson från Centralapoteket är inbjuden för att informera om olika läkemedel för barn.

Hur ofta brukar ni ha tema på familjekaféet?

– Ganska ofta. Tidigare har vi bland annat haft information om babytecken som var väldigt populärt. Babytecken är ett sätt att kommunicera med sitt barn som kan bidra till språkutvecklingen. Vi har också haft temadagar om ekonomirådgivning samt Downs syndrom som jag själv höll i eftersom jag har en dotter som har det.

Vilka teman är på kommande?

– Något som kommer ganska snart är information om rs-virus (ett förkylningsvirus som kan vara dödligt för spädbarn reds.anm.) eftersom det är högsäsong för det. Sedan planerar vi ett infotillfälle om pappans anknytning till barnet för att locka hit fler pappor.

Hur vanligt är det att pappor kommer hit?

– I dag är det en pappa här, men vi hoppas på att få hit fler genom mer anpassade teman.

Vilka får komma till familjekaféet?

– Alla är välkomna hit. Det är avgiftsfritt, men självkostnadspris för fikat. Om man är nyfiken på vår verksamhet får man jättegärna besöka vår hemsida eller vår sida på Facebook. Det finns också en skild Facebookgrupp för familjekaféet som man kan gå med i. Vi har öppet varje onsdag klockan 13 till 15.

Vem skulle du vilja hälsa till?

– Till alla lärare och elever i Lemlands skola där jag är på praktik.