DELA

Vi har sett örnar, svanar och knipor

Dagens ålänningar representerar tre generationer. Adrian Blomster, 2 år, sitter på skärgårdsfärjan Gudingen tillsammans med mamma Ingrid Holmström och mormor Titti Holmström.
Varifrån kommer ni?
– Från Kökar. Jag bor där, och Ingrid och Adrian har varit och hälsat på några dagar, säger Titti.
Vad har ni gjort på Kökar då?
– Tja, vi har jobbat i skogen, kört traktor och grävmaskin, det är vad Adrian vill göra när han kommer ut. Han bor annars med sina föräldrar i Mariehamn.
Och nu ska du dit och hälsa på?
– Ja, jag är dit ibland och sköter om Adrian när föräldrarna jobbar.
– Vi har hittills lyckats pussla med olika skiftesjobb och parkverksamheten, och så att mormor kommer och sköter ibland, så Adrian har inte ännu varit på dagis. Men i augusti fyller han tre år, så i höst börjar han på dagis, säger Ingrid.
Är det trevligt att sköta Adrian?
– O ja, jag trivs jättebra med det. Jag har jobbat på dagis, som ”lekmänniska”, i många år så jag kan det här. Jag har också fem barnbarn till, som alla är flickor, säger Titti.
Och du har inga tankar på att flytta med familjen ut till Kökar, Ingrid?
– Nej, vi har det bra där vi bor. Men visst är det roligt att vara ut till ön ibland.
Titti och Ingrid är överens om att det bästa med Kökar är friheten i naturen. Adrian tycker att det bästa är morfar och katten.
Jag ser att ni har kikare med er, har ni bongat några fåglar på sjöresan?
– Jovisst, vi har sett örnar, svanar och knipor.
Och så får ni förstås hälsa.
– Då hälsar vi till min dotter som bor i Skottland, till hela familjen O’Reilly, och så förstås till Adrians pappa Johan, och till Linn och Tindra.

Anne Sjökvist