DELA

”Sommartid är det mer att göra”

Dagens ålänning heter Seppo Nokelainen och kommer ursprungligen från Hankasalmi nära Jyväskylä men har bott på Åland i 12 år.
Seppo Nokelainen jobbar för Finström-Geta församling och Nya Åland hittar honom i Geta när han just har läst av vattenmätaren vid kyrkan.
– Efter det här ska jag måla och göra små renoveringar, säger Nokelainen.
Han flyttade till Åland 1999 och började då jobba på Lasses fisk i Föglö. Sedan flyttade han till Mariehamn och sedan till Godby. De tre senaste åren har han inte haft något heltidsjobb utan ströjobbat lite här och lite där.
– Sedan fick jag tips från han som tidigare hade det här jobbet att han skulle sluta. Idag jobbar han på Havsvidden och jag för församlingen.
Trivs du bra på jobbet då?
– Ja det gör jag. Arbetsuppgifterna är omväxlande och jag får lägga upp min arbetsdag ganska mycket på egen hand. Jag får fundera på vad som måste göras och ta det i min egen ordning. Men nu vintertid är det lite mindre arbete. Sommartid är det mera att göra.
Vad tycker du om att göra på fritiden?
– Jag tycker om att bada i Mariebad och så tycker jag om kvällspromenader. Men inte för sena eftersom jag stiger upp redan klockan sex på morgonen.
Vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa till Lars och Lea Koskinen.

Johan Orre