DELA

”Ska bli skönt att bli anställd igen”

Nyan tar steget in i Bollhalla under en av försommarens varmaste dagar. Där inne håller Dagens ålänning, tillika Bollhallas arrendator och föreståndare, Marcus Åkerblom till och röjer upp efter en era som just gått i graven.
– Jag började arrendera Bollhalla i augusti 2005. Anbudstiden för en ny arrendator gick ut i fredags, men eftersom det inte är klart med vem som ska ta över så får jag hålla på här ett tag till med att fixa utebanor och plocka ihop det som är mitt, säger Marcus Åkerblom.
Hur kom det sig att du började som föreståndare för Bollhalla?
– Nånstans var det nya utmaningar som lockade kombinerat med mitt tennisintresse. Jag har vuxit upp i den här hallen och spelat i den sen den byggdes 1981. Man ville känna på hur det var att jobba som egen företagare, men man har varit lite bunden mellan föreningen med sina viljor, och staden som äger hallen, så mestadels har man varit egen företagare vad gäller riskerna (skratt).
Och varför väljer du att sluta?
– Jag har hållit på med det här i åtta år och börjat lessna litegrann. Sen har lönsamheten i förhållande till antalet arbetade timmar kanske inte varit vad man hade hoppats för att orka hålla på, säger Marcus Åkerblom som nu ser fram emot en framtid som anställd.
– Jag har precis fått ett jobb som jag börjar på i nästa vecka. Det ska bli skönt att bli anställd igen, få lite fastare tider och fritid och känna den tryggheten som en anställning innebär. Sen är det fint att sommaren är på väg, det ska bli kul att kunna spela tennis utomhus när man varit inne i hallen så länge.
Avslutningsvis får du skicka en hälsning. Vem riktar du den till?
– Till min fru Yana Jahrén.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax